Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Trei români stabiliți în Austria au recunoscut la DNA că au obținut certificate false de vaccinare în Vama Petea – SURSE

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 9 decembrie 2021

Trei cetățeni români stabiliți în Austria au recunoscut în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) că au obținut certificate false care atestau vaccinarea anti-COVID la vama Petea, potrivit unor surse judiciare.

Aceștia au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și vor primi o condamnare cu suspendare.

Cei trei cetățeni români stabiliți în Austria au recunoscut în fața anchetatorilor că au avut certificate false de vaccinare de teamă, după ce au văzut știrile legate de perchezițiile procurorilor la Vamă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au bănuieli că peste 3.800 de persoane ar fi fost introduse fraudulos, la un centru de vaccinare din județul Satu Mare, în Registrul Electronic Național de Vaccinare, pentru a obține certificatul verde digital al Uniunii Europene.

Conform anchetatorilor, suspecții din dosar, printre care asistenți medicali și registratori, ar fi cerut și ar fi primit în schimb sume de bani (250 – 300 euro). 

La perchezițiile desfășurate în cursul zilei de 16 noiembrie 2021 au fost găsite sume de bani totalizând 127.000 euro, 75.000 lei și 1.000 lire sterline. 5 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW