Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Procurorul șef al DNA: În perioade de criză corupția prosperă. Avem multe dosare privind achiziţiile din pandemie

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 9 decembrie 2021

Crin Bologa, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a declarat joi, 9 decembrie, că în perioadele de criză „corupția prosperă”, făcând referire la faptul că pe rolul DNA se află „foarte multe dosare” privind achizițiile făcute în perioada pandemiei de SARS-CoV-2.

Într-un interviu acordat Radio România Actualități, șeful DNA a vorbit despre dosarele deschise în contextul pandemiei de COVID-19, în special privind achizițiile din această perioadă.

„Aşa cum se ştie, în perioade de criză corupția prosperă și situaţia asta de pandemie este o situație de criză nu numai pentru România, ci pentru toate statele lumii. În aceste circumstanțe, sigur că noi avem foarte multe dosare sau relativ multe dosare în lucru în ceea ce privește achiziţiile din pandemie, corupţia din pandemie.

Am avut înregistrate în cursul anului 2020 și 2021 peste 160 de dosare în legătură cu situația epidemiologică. În prezent avem în lucru un număr de 88 de dosare, iar un număr de 60 de persoane sunt puse sub acuzare, au calitatea de suspecţi și inculpaţi. De asemenea, un număr de opt dosare au fost trimise în judecată cu un număr de 21 de inculpaţi, tot pentru fapte în legătură cu situaţia pandemică”, a declarat Crin Bologa pentru sursa citată.

Procurorul șef al DNA a mai precizat că există dosare în care sunt cercetate persoane cu diferite funcții în domeniul sănătății.

„DNA are în lucru în jur de 3.000 de cauze, în care sunt implicate persoane din toate categoriile sociale și din toate mediile de activitate. Desigur că unul dintre obiectivele noastre este să combatem corupția din mediul sănătății, pentru că sunt foarte mulți bani investiți şi este pericolul ca aceşti bani publici să fie deturnaţi în alte scopuri decât scopurile pentru care au fost alocați. În Direcția Națională Anticorupție există și alte dosare, în care sunt cercetate persoane cu diferite funcții în domeniul sănătății”, a mai declarat Crin Bologa.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW