Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Trei deputați care au demisionat din AUR, apropiați de partidul lui Ludovic Orban

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2022

Trei deputați care au intrat pe listele parlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și care și-au dat ulterior demisia au anunțat marți, 14 iunie, în plenul Camerei Deputaților, că se vor alătura independenților de dreapta, din partidul Forța Dreptei, condus de Ludovic Orban, notează Agerpres.

Începând de astăzi îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în cadrul grupului deputaţilor independenţi de dreapta”, au anunțat, pe rând, deputații Dănuț Aelenei, Daniel-Gheorghe Rusu și Nicolae Roman.

18 deputați, majoritatea care și-au dat demisia din PNL, printre care Violeta Alexandru, Ludovic Orban, Ion Ștefan, Ionel Dancă sau Alexandru Kocsis, se află pe lista parlamentarilor din „grupul independent de dreapta”.

Violeta Alexandru le-a mulțumit, ulterior, celor 3 deputați ex-AUR și i-a răspuns liderului de grup al PNL, Gabriel Andronache, care precizase că vor rămâne deputați neafiliați, conform regulamentului.

Ce mize mici au unii, răutăcioşi din fire, trăiesc pentru răutăţi. Le mulţumesc neafiliaţilor care s-au alăturat grupului deputaţilor de dreapta, un grup care s-a creat la începutul sesiunii parlamentare, conform regulamentului, prin anunţul pe care l-am făcut în termenul regulamentar, cu respectarea a două decizii CCR. Le mulţumesc şi la treabă”, a spus Violeta Alexandru, în plen.

Gabriel Andronache, în schimb, a declarat că grupurile parlamentare sunt numai cele care s-au constituit ca urmare a alegerilor, anume grupurile PNL, PSD, USR, UDMR, al minorităților și cel al deputaților independenți.

În rest, faptul că la un moment dat s-a făcut o greşeală, nu ştiu cum poate fi denumită înfiinţarea unui aşa-zis grup parlamentar în legislatura trecută, în orice caz în mod neconstituţional, nu cred că are relevanţă asupra ceea ce se întâmplă acum şi situaţiei actuale din Parlamentul României, deoarece toţi liderii de grup au aceeaşi opinie”, a adăugat liderul de grup al PNL.

Liderul deputaților PNL s-a referit la grupul parlamentar al Pro România, înființat în anul 2019 din mai mulți deputați care intraseră în anul 2016 în Parlament pe lista PSD.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *