Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Traian Berbeceanu: Dacă nu relaxam restricțiile, riscam să fim dați în judecată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2021

Traian Berbeceanu a explicat că, în cazul în care nu ar fi fost relaxate măsurile de restricție în Capitală, operatorii din HoReCa, cei licențiați în domeniul jocurilor de noroc sau organizatorii de spectacole ar fi putut să intenteze procese în instanță, iar cadrul legislativ le-ar fi dat câștig de cauză. 

Noi nu am avut opţiunea de a nu pune în aplicare prevederile aflate în vigoare în Anexa 3 din HG, pentru că, în caz contrar, riscam ca operatorii din HORECA, ştiu eu, operatorii licenţiaţi din domeniul jocurilor de noroc, chiar şi organizatorii de spectacole, teatre puteau să ne acţioneze în instanţă, să ceară daune foarte mari şi să câştige procesele în mod firesc, datorită reglementărilor legale la care am făcut referire, să le câştige în termene foarte scurte”, a declarat Traian Berbeceanu, la RFI.

Prefectul Capitalei a precizat că este îngrijorat de evoluția pandemiei de coronavirus și că relaxarea măsurilor de protecție este condiționată de rata incidenței cazurilor din București.

În realitate şi noi suntem foarte îngrijoraţi de evoluţia situaţiei pandemice. Chiar am discutat cu domnul ministru (Vlad Voiculescu – n.r.) anterior zilei de vineri, când am fost nevoiţi să convocăm şedinţa Comitetului Municipal, am împărtăşit îngrijorarea domniei sale, dar i-am explicat în mod foarte clar şi franc şi categoric că noi, ca structură administrativă, suntem obligaţi să punem în executare prevederile legale ale Hotărârii de Guvern, pe care, ce să vedeţi, cu zece zile înainte a emis-o Guvernul, cu zece zile înainte de şedinţa noastră de consiliu. Acea Hotărâre de Guvern îl are printre co-autori pe Ministerul Sănătăţii şi a fost semnată chiar de ministrul Sănătăţii”, susține prefectul Capitalei.

CITEȘTE ȘI: Cafenelele, barurile, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc din Capitală, redeschise la 30% din capacitate

Restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc din București s-au redeschis la o capacitate de 30%, după ce incidența cazurilor a scăzut sub 3 și Capitala a ieșit din scenariul roșu. Decizia a fost luată vineri în cadrul unei ședințe a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW