Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Cafenelele, barurile, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc din Capitală, redeschise la 30% din capacitate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2021

Restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc din București s-au redeschis la o capacitate de 30%, după ce incidența cazurilor a scăzut sub 3 și Capitala a ieșit din scenariul roșu.

„Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot împotrivă şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a declarat vineri prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Rata de infectare în București a ajuns, duminică, la 2,37 de cazuri la mia de locuitori.

În schimb, o persoană a fost depistată pozitiv cu tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 în Capitală.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că 9 din 10 persoane testate, contacţi ai pacientului cu noua tulpină de COVID-19, au fost depistaţi pozitiv.

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR. Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW