Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Traficul restricționat de sâmbătă în București, pe tronsonul Gara Băneasa-Fântâna Miorița, pentru lucrări la viitoarea stație de metrou

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 26 iunie 2024

Traficul rutier se va restricționa începând de sâmbătă, 29.06.2024, în București, pe tronsonul de drum Gara Băneasa – Fântâna Miorița, șoșeaua București-Ploiești, pentru executarea lucrărilor la viitoarea stație de metrou. 

Traficul rutier se va desfășura pe două benzi de circulație pe fiecare sens de mers începând de sâmbătă, pentru executarea lucrărilor la viitoarea stație de metrou Gara Băneasa de pe Magistrala M6, notează News.ro.

Metrorex a transmis, într-un comunicat de presă, că pentru lucrările la Magistrala M6 1 Mai – Otopeni, respectiv legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, din 29 iunie vor intra în vigoare restricții de circulații.

Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Direcţia Transporturi, de Administraţia Străzilor Bucureşti şi Brigada Rutieră Bucureşti au avizat planul de deviere al circulației.

12 stații de metrou

Magistrala M6 va asigura legătura de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni, fără comutare la stația 1 Mai, și va avea un traseu de 14,2 kilometri și 12 stații de metrou, respectiv: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Această conexiune nouă şi rapidă se adresează tuturor locuitorilor Capitalei, oamenilor de afaceri, navetiştilor, turiştilor şi va asigura îmbunătăţirea oportunităţilor privind activitatea şi călătoriile, mediul şi calitatea vieţii. Noua linie de metrou va deservi o zonă cu un potenţial ridicat de cerere pentru transport rapid, sigur şi eficient. De asemenea, siguranţa în trafic se va îmbunătăţi semnificativ”, au transmis reprezentanții Metrorex într-un comunicat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii