Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor, detalii despre rectificarea bugetară: Deficit bugetar de 9,1% din PIB. Peste 1 miliard lei în plus pentru sănătate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2020

Deficitul bugetar estimat pentru finalul anului 2020 este de 96 miliarde lei (9,1% din PIB), alocarea pentru sănătate va crește cu 1,1 miliarde lei, Ministerul Dezvoltării va primi 1,1 miliarde lei pentru PNDL, iar bugetul asigurărilor sociale va fi suplimentat cu 1,8 miliarde lei pentru plata pensiilor și a șomajului tehnic, a anunțat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

Cele mai importante declarații ale ministrului Florin Cîțu:

– Anul acesta investițiile sunt estimate la 55 de miliarde lei

– Economia va scădea cu 4,2%

– Am început anul cu un deficit de 3,6% din PIB. În martie când am avut prima rectificare bugetară și a fost aprobat un deficit 6,7% din PIB. Am făcut apoi o altă rectificare prin care deficitul a fost crescut la 8,6% din PIB. Bazat pe execuția bugetară de până acum, propunem deficit bugetar de 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde lei.

– Se suplimentează bugetul de sănătate cu 1,1 miliarde lei, se suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării pentru facturi PNDL cu 1 miliard lei, 1,1 miliarde lei din fonduri externe pentru plata subvențiilor în agricultură, 160 milioane lei pentru despăgubirea producătorilor agricoli afectați de secetă, 1,2 miliarde lei pentru suplimentarea fondului de rezervă.

– Veniturile la finalul acestui sunt estimate la 337 miliarde lei (32,2% din PIB), din care 298 miliarde lei din economie, restul fiind din fonduri externe nerambursabile.

– Pentru asigurările sociale de stat se suplimentează bugetul cu 1,8 miliarde lei.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/ministrul-finantelor-detalii-despre-rectificarea-bugetara-deficit-bugetar-de-91-din-pib-peste-1-miliard-lei-in-plus-pentru-sanatate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *