Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Traficul feroviar între Craiova și Caracal a fost reluat

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

CFR SA aduce la cunoștință că, începând cu ora 09:55 de sâmbătă, circulația feroviară a fost restabilită în condiții de siguranță între Craiova și Caracal. Această secțiune fusese închisă în urma deraiului și răsturnării mai multor vagoane ale unui tren privat de mărfuri.

”În acest moment, circulaţia trenurilor este operaţională pe ruta directă Craiova – Caracal, cu mentiunea că în zona staţiei CF Leu, traficul feroviar se desfăşoară pe un singur fir de circulaţie, deoarece intervenţiile în zona deraierii sunt încă în desfăşurare. Reamintim că la data de 16 ianuarie 2024, în jurul ore 01:30, la intrarea în staţia CF Leu, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat, iar urmare deraierii a fost afectată linia pe ambele fire de circulaţie (300 m), au fost avariate 3 aparate de cale şi a fost rupt un stâlp al liniei de contact. Trenul aparţine operatorului privat de marfă Global Rail Solutions, avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale şi circula în relaţia Salonta – Roşiori Nord”, a transmis, sâmbătă, CFR, într-un comunicat de presă.

Sursa menționată a indicat că personalul specializat în domeniul feroviar a efectuat intervenții continue în aceste zile la stația CF Leu, locul unde a avut loc deraierea. Ei au desfășurat lucrări ample și complexe pentru: retragerea celor 24 de vagoane ale trenului care nu au fost implicate în deraiere, ridicarea și scoaterea din gabarit a celor 11 vagoane deraiate, reconstrucția liniei pe firul I (cu montarea de traverse, șine și un aparat de cale), aducerea liniei la parametrii necesari pentru circulația trenurilor și punerea sub tensiune a firului de contact.

”Menţionăm faptul că, echipele de intervenţie vor acţiona în continuare în staţia Leu, cu personal şi utilaje, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiţii normale, pe ambele fire de circulaţie. Astfel, se va interveni pentru refacerea liniei pe firul II (montat traverse, şină, două aparate de cale şi înlocuire stâlp LC), aducerea liniei în parametri pentru circulaţia trenurilor şi punerea sub tensiune a firului de contact”, a mai transmis companie.

Comisia specializată AGIFER investighează evenimentul survenit la data de 16 ianuarie 2024 și va analiza pentru a stabili factorii care au condus la deraiere.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii