Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Senatul a încuviințat cererea DNA de anchetare a lui Florian Bodog / Fostul ministru al sănătății: Nu-mi este frică de justiție

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2021

Senatul a aprobat, miercuri, solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de anchetare a senatorului PSD Florin Bodog, fost ministru al sănătății.

Rezultatul votului: 98 de voturi „pentru”, 24 de voturi „împotrivă” și o abținere.

Informat probabil de poziția colegilor săi, Florin Bodog a transmis înaintea votului că nu se va ascunde de justiție în spatele imunității parlamentare, cu toate că fix acest lucru a făcut în anul 2019, la precedenta solicitare a procurorilor.

„Nu vă voi cere să votați împotriva solicitării de cercetare a mea, pentru că nu am nimic de ascuns. Nu sunt pentru prima dată invitat la parchet. Nu-mi este frică de justiție. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, este garanția prin care un parlamentar își poate duce liber mandatul. În 2019 Senatul a respins cererea DNA. Din 2019 până în 2020 nu s-a administrat nicio probă. În data de 2 noiembrie 2020 s-a făcut un proces verbal de sesizarea din oficiu prin care sunt acuzat că am senat în fals trei acte în locul consilierei mele”, a afirmat Florian Bodog.

Grupurile senatoriale au transmis că votează cererea DNA

„Raportul Comisiei Juridice ar fi trebuit să fie unul foarte tehnic și ar fi trebuit să se încheie cu rezultatul votului colegilor. Rezultatul votului a fost împotrivă. M-aș fi așteptat să fie menționat acest lucru. Raportul este unul eminamente politic. Florin Bodog a fost un ministru bun al sănătății. Și-a asumat semnarea a sute de documente care au adus sute de milioane în Ministerul Sănătății. Decizia politică a Partidului Social Democrat este de a încuviința această cerere”, a spus Lucian Romașcanu (PSD).

„Văd că nu este o problemă foarte grea, după un mandat de ministru. Este bine dacă nu ministru este acuzat că s-a întâmplat ceva cu o consilieră. Partidul Național Liberal va vota pentru începerea urmăririi penale, în speranța că justiția va judeca corect”, a afirmat Virgil Guran (PNL).

„Să facem ce spune Constituția! Ridicarea imunității nu înseamnă că domnul Bodog a fost găsit vinovat. Nimeni nu este mai presus de lege. Grupul USR PLUS va vota pentru ridicarea imunității”, a spus Simona Spătaru, senator USR PLUS.

„Imunitatea parlamentară ar trebui să se refere strict la declarații politice. Am încredere că astăzi Parlamentul nu mai este ca acum doi ani”, a transmis Radu Mihail (USR PLUS).

„Radicalismul riscă să trezească o reacție contrară. Grupul parlamentar AUR va vota pentru ridicarea imunității domnului Bodog, pentru a-i da șansa de a-și spăla onoarea. Este nevoie să restabilim încrederea în legislativul țării”, a punctat Claudiu Târziu (AUR).

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *