Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela pune în desfășurare și în alte județe anchete similare celei din Caraș Severin

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul de Interne a declarat, joi, că anchete similare celei din Caraș Severin se desfășoară și în alte județe. Marcel Vela a mai anunțat  că „polițiștii care au legături cu o rețea infracțională vor fi chemați la audieri”.

Marcel  Vela a declarat că prefectul de Caraș Severin, care și-a înaintat demisia în urma anchetei, era pe lista de schimbări de la ședința de Guvern de vineri.

Polițiștii care au legături cu rețele infracționale sunt în vizorul polițiștilor. O să vedeți și în alte județe, poate chiar azi, polițiști care au legături cu o rețea infracțională vor fi chemați la audieri. Se vor continua toate acțiunile de curățenie și de a aduce ministerul la o apreciere așa cum ar trebui în rândul populației. Mulțumesc DOS și DGA care au documentat aceste cazuri”, a spus  ministrul de Interne.

Prefectul județului Caraș-Severin a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Prefectului i se reproșează că le-ar fi cerut unor lucrători din cadrul IPJ să îi favorizeze apropiații. Lupu este anchetat pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

Matei Lupu a declarat, pentru mainnews.ro, că urmează să demisioneze din funcția de prefect.

„Am să fac și asta. Mi s-a cerut (să demisionez n.r.). Asta e. Eu sunt un om prea serios. Nu am nici o legătură cu ce se întâmplă”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *