Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Teodorovici: Nu am dat votul unui premier incompetent. Cei din așa-zisa „opoziție” care au votat, nu mai au dreptul să critice

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 martie 2020 Etichete: , ,

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a anunțat, sâmbătă, că nu a votat pentru învestirea Guvernului Orban pentru că refuză ”să pună în joc aranjamente politice” și că cei care au votat pentru, „nu mai au dreptul să critice nimic din ceea ce va face acest guvern”. Cei mai mulți dintre cei care au votat pentru învestire sunt social-democrați.

„Nu vreau să-mi fie rușine pentru faptele mele! Și nici pentru ceea ce decid să fac atunci când de acțiunile mele poate depinde soarta unei țări întregi! Nu am dat votul unui premier incompetent, laș și trădător de țară și nu am legitimat, în acest fel, un guvern al rușinii, al umilinței și al trădării, pentru că refuz să pun în „joc” aranjamente, scenarii și complicități politice transpartinice! (…) Nu vreau să fiu alături de cei care au ales să acționeze astăzi ca politicieni de rând și Nu ca oameni de stat, verticali și demni în fața celor care i-au ales! Iar cei din așa-zisa ”opoziție” care au votat azi ”pentru” guvernul Orban, chiar nu mai au dreptul să critice nimic din ceea ce va face acest guvern i implicit, răspund pentru toate deciziile – de altfel, după cum am văzut până acum, numai rele- ale acestuia!”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Guvernul Orban II a fost învestit, sâmbătă, cu 286  de voturi „pentru”, 23 „contra” și o abținere.  Al treilea cabinet condus de președintele PNL a fost învestit printr-o procedură inedită, în plină criză provocată de răspândirea coronavirusului.

Toți parlamentarii prezenți la vot au fost testați înainte pentru Covid-19, în ciuda revoltei opiniei publice. Peste 6 000 de persoane au semnat o petiție prin care se cerea ca aceste teste să nu fie irosite pe parlamentari. Mai multe AICI.

Procedura de învestire s-a desfășurat pe parcursul a șase ore, parlamentarii fiind nevoiți să-și exprime votul în grupuri de câte 20.

Ludovic Orban a fost desemnat, vineri, de președintele Klaus Iohannis, pentru a treia oară pentru funcția de premier. În contextul crizei din sănătate cu care România se confruntă în acest moment, audierile miniștrilor și procedura de învestire a Guvernului au trebuit să fie urgentate.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *