Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tensiuni în tabăra social-democraților. Postul de vicepremier, râvnit de doi lideri importanți din PSD – SURSE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 noiembrie 2021

Postul de vicepremier în Guvernul condus de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a stârnit tensiuni în interiorul Partidului Social Democrat, potrivit unor surse Main News. Pentru această funcție, Marcel Ciolacu ar trebui să aleagă dintre doi lideri importanți ai partidului, Gabriela Firea și Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu a anunțat că o decizie în ceea ce privește postul de vicepremier în Guvernul Ciucă, ce revine PSD, va fi anunțată marți.

Spre deosebire de vechea coaliție de guvernare, vicepremierul dat de PSD va deține și portofoliu. Comparativ, Dan Barna a fost vicepremier USR fără portofoliu, la fel și Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Până mâine dimineață se va ști. Cu certitudine va fi un vicepremier cu portofoliu (…) Va fi unul din lista de miniștri”, a anunțat Ciolacu luni seară.

Gabriela Firea și-ar dori să preia funcția de vicepremier, fiind nemulțumită de nominalizarea la Ministerul Familiei și Tineretului. Fostul primar al Capitalei este susținut de secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Doar că președintele PSD ar dori ca această funcție să fie deținută de Sorin Grindeanu, ministrul propus la Transporturi.

Social-democrații s-au întâlnit marți dimineață într-o ședință pentru a definitiva lista noului Cabinet Ciucă, dar discuțiile au fost amânate pentru ora 14:00.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *