Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tătaru, despre testarea în masă a bucureștenilor: Ministerul Sănătății nu își asumă / O testare în masă, fără noimă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Nelu Tătaru a declarat că proiectul prin care în jur de 10 000 de bucureșteni urmează să fie testați pentru coronavirus nu este asumat de Ministerul Sănătății, ci de Primăria Capitalei și Institutul Matei Balș.

„Rămâne să vedem, când va fi finalizat acest proiect al studiului, să ne dăm un acord în funcție de necesitatea lui, dar și de specificitatea acestui test.(…)Noi ca minister avem o serie de testări pe care le facem după un algoritm, după o anchetă epidemiologică pe care încercăm să o extindem la fiecare caz nou apărut, precum și la contacții acestora. Institutul Național de Sănătate Publică, precum și Institutul Matei Balș pot face studii epidemiologice în context de pandemie, pentru a putea previziona sau a preveni eventuale efecte negative”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai adăugat că proiectul nu trebuie neapărat avizat de Ministerul Sănătății, cât timp și-l asumă Primăria Capitalei.

Întrebat cine va cumpăra testele pentru acest studiu, Nelu Tătaru a spus că bănuiește că este vorba de Primăria Capitalei, menționând că în niciun caz nu vor fi folosiți bani din bugetul Ministerului Sănătății.

 „Avem în vedere că o testare trebuie să existe în condițiile unei anchete epidemiologice, nu o testare în masă, fără noimă. Sunt testate anumite categorii, sunt izolate anumite categorii, vor urma ca anumite categorii din izolare să poată reveni mai devreme în societate, când avem două teste negative – implicit mă refer la cadrele medicale -, dar trebuie să înțeleagă toată lumea că aceste testări sau un rezultat negativ nu poate înlocui o izolare, nu pot înlocui niște măsuri de precauție, precum nu pot înlocui la un moment dat nici acea distanțare socială pe care ne-am impus-o și restricțiile pe care le vedem”, a subliniat ministrul Nelu Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/tataru-despre-testarea-in-masa-a-bucurestenilor-ministerul-sanatatii-nu-isi-asuma-o-testare-in-masa-fara-noima/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *