Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Tatăl lui Vlad Pascu, autorul tragediei de la 2 Mai, despre victimele fiului său: „E un lucru tabu pentru mine”

By Preda Maria , in Fara categorie , at 9 aprilie 2024

Mihail Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, autorul tragediei de la 2 Mai, a dat declarații marți, fiind prezent la Tribunalul București. Acesta susține că nu vrea să vorbească despre copiii uciși în accident de fiul său pentru că subiectul este un „lucru tabu” pentru el.

Mihail Pascu a fost prezent marți dimineață la Tribunalul București, la termenul dosarului în care a fost trimis în judecată împreună cu soția sa și fiul său, notează News.ro.

Mihail Pascu a declarat că nu vrea să vorbească despre victimele fiului său, pentru că subiectul este un „lucru tabu” pentru el.

De acei copii nu vreau să vorbesc. E un lucru tabu pentru mine. Sunt nişte copii morţi în nişte condiţii anume, iar eu nu vreau să vorbesc despre aşa ceva. Lăsaţi oamenii ăia în pace, îi distrugeţi cu sănătatea şi îi asmuţiţi împotriva mea şi au ajuns săracii să ameninţe public. Vă daţi seama ce aţi făcut? (…) Dumneavoastră aţi făcut nişte lucruri şi nu i-aţi lăsat să îşi plângă morţii şi să îşi tragă sufletul”, a declarat Mihail Pascu, citat de News.ro.

Tatăl lui Vlad Pascu a mai declarat că a încercat întotdeauna să facă ceea ce trebuia făcut și că avea „ambulanța pregătită pentru cei care erau victime”.

Dumnezeu să îi ierte! Am încercat de fiecare dată să fac ce trebuia făcut. Nu am putut să fac din cauza faptului că dacă făceam un pas, eram arestat. Am avut ambulanţă pregătită pentru cei care erau victime, am avut medic privat asigurat şi am dovezi în sensul respectivă. Asta a fost să fie. Am ajuns să ajung la mediator, astea sunt regulile. Asta este legislaţia şi trebuie să mă conformez. Îmi pare foarte rău cu ceea ce aţi făcut şi vizavi de justiţie şi vizavi de toate cele. E un cancan total”, a mai transmis el.

Dosarul în care Vlad Pascu și părinții săi, Mihail și Miruna Pascu, au fost trimiși în judecată constă în mai multe infracțiuni, printre care trafic de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri și determinarea unei persoane să dea declarații mincinoase sau să nu prezinte probe în proces.

Vlad Pascu este judecat la Judecătoria Mangalia, pentru ucidere din culpă, după ce magistrații au respins cererea de schimbare a încadrării juridice, pentru omor calificat. El va primi o pedeapsă redusă, între doi și șapte ani.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW