Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tăriceanu îl amenință cu excluderea pe Daniel Zamfir care vrea să intre în grupul PSD de la Senat

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 23 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl amenință cu exluderea din partid pe Daniel Zamfir care a anunțat că se va alătura grupului PSD de la Senat. Tăriceanu îl acuză pe Zamfir că a făcut această mișcare pentru că dorește să păstreze șefia Comisiei Economice. Pe de altă parte, îi mai reproșează lui Zamfir și rezultatele slabe obținute la alegerile europarlamentare.

„Ne-am putea aștepta să primim sfaturi de la cineva din partid, dar să primim de la cineva care a avut rezultate. Să ne spună ce rezultate a avut la ultimele alegeri pentru Parlamentul European, unde a avut o performanță de puțin peste 3%. Sigur că această performanță pune sub semnul întrebării capacitatea de a îi sfătui pe ceilalți, cu atât mai puțin întreg partidul ce linie să urmeze.

Toți cei care acționează împotriva interesului ALDE și vor să își găsească drumul cu PSD -ul, pot să fie excluși depinde de la caz la caz. La Senat PSD dorește să redistribuie funcțiile pe care le avem noi conform algoritmului de repartizare, numai că dl. Zamfir o să se frigă. Pentru că acele poziții, dacă vor fi repartizate, nu vor reveni PSD. Așa că domnul Zamfir a făcut o mișcare greșită. Dacă ia decizia să se ducă la Grupul PSD, in mod normal se hotărăște: ori se duce la PSD, ori rămâne la ALDE”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, senatorul Daniel Zamfir se arată nemulțumit de alianța cu Pro România, partidul lui Victor Ponta.

„Văd că domnul Tăriceanu mă amenința cu excluderea din partid dacă mă voi afilia grupului PSD din Senat. Nu mai comentez că suntem azi fără grupuri parlamentare atât la Senat cât și la Cameră din cauza deciziilor domniei sale, dar întreb: Când a fost serios domnul Tăriceanu? Acum, când vrea să mă excludă că mă afiliez-fără să devin membru-unui grup politic care susține pachetul de legi împotriva abuzurilor, dar tace mâlc când partenerul sau, dl Ponta a spus public că va negocia, după moțiune, o viitoare formulă guvernamentală PSD-Pro Ro- ALDE? PSD-ul nu mai e așa rău, dacă ne negociază Ponta? Dle Tăriceanu, Dumnezeu să vă mai inteleag, că noi pământenii suntem din ce ce mai puțini”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *