Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Doi jurnaliști și un activist de mediu, agresați grav în timp ce filmau tăierile tăierile ilegale de păduri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 septembrie 2021

Jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Constantin Mocanu, alături de activistul de mediu Tiberiu Boșutar, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost grav agresați, joi, 16 septembrie, de aproximativ 20 de persoane într-o pădure de pe raza comunei Coșna, județul Suceava, în timp ce filmau un material despre tăierile tăierile ilegale de păduri. 

„Am fost în fond forestier cu un cameraman, chemat de un localnic. Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. E silvicultorul care ne-a mai atacat de câteva ori. Au venit zeci. Aproape toți aveau topoare și răngi”, a relatat Tiberiu Boșutar într-un interviu acordat News Bucovina.

Potrivit acestuia, atacatorii au spart toate echipamentele. Unul dintre jurnaliști a căzut într-o râpă și a reușit să fugă și să anunțe Poliția prin Serviciul de Urgență 112.

Poliția a deschis dosar penal

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, un număr de 11 persoane implicate în evenimente au fost aduse pentru audieri la Secția 15 din Vatra Dornei.

În același timp, victimele s-au prezentat la Serviciul Investigații Criminale al Poliției din București pentru a oferi declarații în legătură cu evenimentele petrecute.

Incidente similare petrecute în județul Suceava

La rândul său, activistul de mediu Daniel Bondar a fost agresat, anul trecut, în două rânduri, tot în județul Suceava, în timp ce investiga transporturi ilegale de material lemnos. În imaginile surprinse de acesta s-a putut observa că acesta a fost lovit chiar de față cu polițiștii veniți pentru a interveni.

De la începutul acestui an, poliţiştii din Suceava au confiscat, 2.541 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste un milion de lei și au aplicat au aplicat 278 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 635.900 de lei

Sursa foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/doi-jurnalisti-si-un-activist-de-mediu-agresati-grav-in-timp-ce-filmau-taierile-taierile-ilegale-de-paduri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *