Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tăriceanu anunță că ALDE votează Guvernul PNL: Liberalii vor avea un Executiv Monocolor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 22 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE a căzut de acord cu PNL și spune că 25 de parlamentari din partea partidului vor vota noul Guvern Orban. De asemenea, președintele ALDE a mai anunțat că Guvernul Orban va fi monocolor.

Tăriceanu spune că Orban a fost de acord cu cele 12 condiții pe care ALDE le-a impus pentru a susține noul Guvern.

„A doua întâlnire oficială pe care am avut-o în formație completa mi-a permis să finalizăm discuțiile pe documentul pe care l-am prezentat cu cele 12 puncte și cerințele formluate de noi. Am căzut de acord asupra tuturor. Fie că e vorba de formula guvernului, un guvern monocolor. Concluzia este că împreună cu colegii mei ne vom prezenta zilele următoare în Biroul Executiv al ALDE, unde vom susține ca Biroul să dea votul în favoarea învestiturii dlui Orban în fruntea viitorului Guvern.”, a declarat Tăriceanu, menționând că 25 de parlamentari ALDE vor vota învestitura noului Guvern PNL.

La întâlnirea de săptămâna trecută, președintele ALDE a prezentat un document cu 12 condiții pentru care parlamentarii ALDE să susțină Executivul lui Orban.

Întrebat dacă lista cu cele 12 puncte cuprinde și menținerea Secției speciale, Tăriceanu a răspuns că ”secția nu figurează explicit în acordul cu PNL, dar acolo va figura cerința fără OUG pe justiție. Secția specială e mai bine să funcționeze în forma actuală decât în subordinea DNA”.

Știre în curs de actualizare.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *