Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Țara care a abordat diferit pandemia anunță acum o creştere a economiei în primul trimestru

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 mai 2020 Etichete: , , ,

Suedia este statul care a avut o altfel de abordare în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus. Țara nu a impus restricții, ci a rămas la nivelul de recomandări și nu a blocat economia pe perioada crizei așa cum au făcut alte state. Acum Suedia anunță o creștere a economiei în primul trimestru din 2020.

Conform CNBC, economia Suediei a înregistrat o creștere în primele trei luni ale anului 2020.

Creșterea se datorează tocmai deciziei guvernului de a nu impune un blocaj complet pentru a limita răspândirea epidemiei.

Produsul intern brut al țării a crescut cu o rată anuală de 0,4% în primul trimestru, conform biroului de statistică al Suediei.

PIB a crescut cu 0,1%, ajustat sezonier în comparație cu trimestrul precedent. Un sondaj Reuters estima o contracție de 0,6%.

Până în prezent, Suedia a raportat 35.727 de cazuri de îmbolnăviri, cu 4.266 de decese.

Suedia este una din țările europene care a adoptat o abordare diferită în combaterea răspândirii coronavirusului. Școlile nu au fost închise, oamenii nu au fost obligați să se izoleze, iar magazinele și fabricile au rămas în continuare deschise. Guvernul suedez s-a bazat în special pe responsabilitatea oamenilor. Conform unui reportaj realizat de BBC, majoritatea populaţiei a ales să se autoizoleze în case. Vezi AICI mai multe detalii.

sursa foto: aljazeera.com

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW