Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


O țară care a abordat altfel pandemia de coronavirus a sărit de pragul de 20 000 de îmbolnăviri / Cât de bună este această strategie?

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , ,

Suedia este una din țările europene care a adoptat o abordare diferită în combaterea răspândirii coronavirusului. Școlile nu au fost închise, oamenii nu au fost obligați să se izoleze, iar magazinele și fabricile au rămas în continuare deschise.

Guvernul suedez s-a bazat în special pe responsabilitatea oamenilor. Conform unui reportaj realizat de BBC, majoritatea populaţiei a ales să se autoizoleze în case.

Folosirea transportului în comun a scăzut, foarte mulţi oameni lucrând în prezent de acasă.

În schimb, Guvernul a interzis adunările mai mari de 50 de persoane, precum şi vizitele la azilurile de bătrâni.

Ultimele date arată însă că numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Suedia a trecut miercuri de pragul de 20.000, iar cel al deceselor a ajuns la 2.462, ceea ce indică o rată a mortalităţii de 12% în această ţară, informează Agerpres.

În ultimele 24 de ore, în Suedia, au fost consemnate 681 de cazuri noi de contaminare, ceea ce ridică numărul total la 20.302 şi 107 noi decese.

În principal, viziunea Guvernului Suedez a fost de a obține o aşa-numită “imunizare în masă”, astfel încât să dispară transmiterea intracomunitară, însă acest lucru nu este încă certificat de specialiști.

sursa foto: aljazeera.com

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW