Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Suspiciuni de coronavirus în Bacău. Tânărul de 24 de ani abia întors din China a fost transferat la București/Primele precizări ale Ministerului Sănătății

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Apar primele suspiciuni că virusul ucigaș din China a ajuns și în România. Un tânăr student în vârstă de 24 de ani,  care s-a întors acum 8 zile din China, s-a prezentat, luni, la Spitalului Județean Bacău, cu simptome de febră și tuse.

Tânărul s-a prezentat, luni, în jurul orei 11.00, la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Bacău.

„Un cetățean român, de 24 de ani, a venit de la studii din China acum 8 zile. Pe avion a avut o febră ușoară, a doua a zi a încetat, a avut doar o tuse care a persistat în toată această perioadă. În momentul de față este la izolare și se fac toate investigațiile necesare. Așteptăm rezultatele investigațiilor. Starea pacientului este bună. Acuză doar niște dureri musculare. Tânărul nu vine dintr-o zonă a Chinei infectată cu coronavirus”, a declarat Liviu Alexandru Mioșeanu, prefectul județului Bacău, pentru mainnews.ro.

Rezultatul testului rapid de gripă administrat pacientului în vârstă de 24 de ani a ieșit negativ.

Conducerea Spitalul Județean Bacău a decis transferarea tânărului la București, la Institutul Național de Boli Prof. Matei Balș.

Potrivit Ministerului Sănătății, tânărul a venit acum 8 zile din China, dintr-o regiune cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri). Prin urmare, este foarte puțin probabil ca pacientul să fie infectat cu coronavirus, susține ministerul.

„La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare. Simptomatologica a fost redusă și neelocventă”, transmite Ministerul Sănătății.

 

 

 

sursa foto: nature.com 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW