Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


OFICIAL Unanimitate în PSD pentru intrarea la guvernare cu premier PNL / Ce ministere vor avea social-democrații

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2021

Liderii social-democrați au stabilit în ședința de luni, 22 noiembrie, în unanimitate, că vor intra la guvernare alături de PNL, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. El a punctat că

„S-a votat structura propusă pentru un nou Guvern. Pachetul social este cel mai important lucru pentru PSD. Cuprinde toate măsurile pentru majorarea pensiilor, salariilor. Este foarte important pachetul social pentru PSD, mult mai important decât funcția de premier.

Este o criză politică care trebuie să înceteze. Au apărut foarte multe date despre nevoia imperioasă a unei rectificări bugetare astfel încât pensiile și salariile să fie plătite la timp.

Votul pentru structura guvernului cuprinde nouă ministere PSD și o funcție de ministru pentru secretarul general al guvernului: Finanțe, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă și protecție sociale, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Familiei.

UDMR păstrează cele trei ministere – Dezvoltare, Mediu și Sport. PNL a rămas cu Ministerul Justiției, MAE, MAI, Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, Ministerul Energiei, Ministerul  Educației, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul pentru IMM și Turism”, a declarat luni, 22 noiembrie, Radu Oprea.

Radu Oprea a mai arătat că „pentru ca acest pachet social să avem garanția că poate fi implementat ne-am asigurat că avem instrumentele necesare, și vorbim de muncă, sănătate, finanțe publice”.

Întrebat despre modul în care fi împărțite funcțiile din Parlament, șefia Camerei Deputaților și cea a Senatului, purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că „nu s-a intrat în detalii referitoare la funcții, dar vor fi conform ponderii, votului popular”.

„Pensiile și salariile vor fi plătite la timp. Este o coaliție care va guverna dacă va primi votul în Parlament. Ministerele care garantează că acest pachet social sunt la PSD reprezintă o garanție pentru cetățeni că acest lucru se va întâmpla”, a mai punctat el.

Consultări cu șeful statului

Reamintim că liderii PNL, PSD, UDMR și ai minorităților naționale vor merge împreună la consultările cu președintele Klaus Iohannis, începând cu ora 12:00.

Astfel, social-democrații și liberalii urmează să facă aceeași propunere pentru funcția de prim-ministru, în persoana actualului ministru interimar al Apărării, Nicolae Ciucă.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW