Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


USR nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni / Dacian Cioloș: Nu putem gira constituirea unui nou FSN

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2021

Dacian Cioloș a anunțat că partidul pe care îl reprezintă nu va participa la consultările convocate de președintele Klaus Iohannis pentru luni, 22 noiembrie. Președintele USR a explicat decizia, menționând că formațiunea politică pe care o conduce nu va „gira constituirea unui nou Front al Salvării Naționale (FSN)”.

Președintele și-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de președinte și s-a prezentat ca fiind nașul acestei monstruoase coaliții, PNL-PSD-UDMR. USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN. Știm ce s-a mai întâmplat când PSD s-a aliat cu PNL, care au fost efectele asupra instituțiilor statului”, a declarat Dacian Cioloș, luni, la Parlament, explicând decizia luată de USR, de a nu participa la consultările de luni de la Palatul Cotroceni.

Dacian Cioloș a precizat că USR va conduce opoziția și susține că un guvern PNL-PSD-UDMR este un „bloc anti-reformator”.

USR nu va vota un guvern condus de PSD, care a masacrat legile justiției(…)Liderii PNL abandonează orice reformă a justiției și legitimează un guvern care are toate premisele să revină la metehnele patentate de Nicolicea și Iordache (n.r. Eugen Nicolicea și Florin Iordache, membri PSD) pe justiție”, a adăugat președintele USR.

Fostul premier susține că europarlamentarii USR se vor asigura că cele 30 de miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu vor ajunge „în conturile și buzunarele clientelei PSD și PNL”.

Vom urmări să existe, legat de PNRR, și reforme, ca atunci când vom vorbi de sistemul de pensii, că vedem că PSD vine cu aceleași probleme simpliste, vom urmări să ne asigurăm că există echitate în sistemul de pensii, că e reglementată pensionarea anticipată și că nu mai sunt băgate alte categorii de pensii speciale”, a precizat Cioloș.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW