Tuesday, July 23, 2024
Jurnalism corect


SURSE Un fost ministru din Cabinetul Orban ar putea fi propus la Ministerul Digitalizarii, după demisia lui Florin Roman

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Marcel Boloș, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban, ar putea prelua portofoliul Cercetării, Inovării și Digitalizării, după demisia lui Florin Roman, potrivit surselor Main News.

Florin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru din Cabinetul Ciucă, după controversele privind CV-ul său, în luna decembrie 2021.

În locul său ar putea fi propus Marcel Boloș, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene, conform surselor citate.

În prezent, Virgil Popescu, ministrul Energiei, asigură interimatul la acest minister.

Demisia lui Florin Roman

Florin Roman a anunțat miercuri, 15 decembrie 2021, că demisionează din funcția de ministru al Digitalizării, după controversele privind CV-ul său – o carte scrisă de el și trecută în CV, de negăsit; lucrarea de master, plagiată; licența de la Babeș-Bolyai, care este de fapt o diplomă de absolvire. Acestea sunt cele trei nereguli descoperite până acum în CV-ul liberalului.

El a făcut anunțul pe contul său de Facebook, unde a atașat trei diplome – una de absolvire, una de licență și una de master. Totodată, Florin Roman l-a amenințat atunci cu instanța pe Dacian Cioloș, liderul USR, pe care îl acuză că „a coordonat atacul” la adresa sa.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict. In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman în postarea din mediul online.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW