Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


SURSE Ședință la PNL, s-a cerut demisia lui Florin Cîțu UPDATE PNL Buzău cere convocarea congresului pentru numirea unui nou președinte

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2022

UPDATE Gabriel Avramescu, liderul PNL Buzău, a anunțat, joi seara, că Biroul Politic Județean al PNL Buzău a decis, în unanimitate, transmiterea solicitării către Biroul Politic Național de a convoca congresul pentru numirea unui nou președinte al Partidului Național Liberal.

UPDATE Ședința s-a încheiat după aproximativ o oră. Potrivit surselor Main News, Florin Cîțu nu ar fi acceptat cererea de a demisiona.

Știrea inițială

La această oră are loc o ședință intensă în cadrul Partidului Liberal Național. Liderii PNL îi cer demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Președintele Senatului abia s-a întors joi, 31 martie, din vizita în Statele Unite ale Americii.

Ședința a început la ora 18:00 și are loc la Vila Lac. La aceasta participă prim-vicepreședinții Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bodgan.

Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, a scris într-un editorial publicat joi, 31 martie, de Digi24, că PNL are nevoie „de un suflu nou”, chiar dacă au trecut abia 7 luni de la ultimul congres. Muraru evoca numele premierului Nicolae Ciucă drept posibil nou președinte al PNL.

„PNL are nevoie de un suflu nou, un lider personalizează leadershipul partidului, îi imprimă ritmul, valorile și principiile sale, îi poate construi o nouă generație de lideri care să dobândească un fel de a fi necesar României anului 2022. De acord că trebuie și este legitim să răspundem la două întrebări fundamentale: de ce acum? Și de ce după puțin mai mult de jumătate de an? (…) În politică unele lucruri vin mai repede decât te aștepți, dar ce pare grăbit astăzi, are cu siguranță un anumit sens mâine.

M-am alăturat imediat colegilor mei care cred că PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, așa cum e o regulă nescrisă a organizațiilor politice românești, în jurul celui care se află în fruntea administrației, care are o viziune de ansamblu asupra mersului României, care elimină blocajele sau lipsa de dialog din relația cu organizațiile locale sau cu parlamentarii. Și să fim sinceri: un om construit într-un sistem unde disciplina, ierarhia, valorile, onoarea, demnitatea sunt cele mai puternice arme, este pregătit pentru lumea politică. Nicolae Ciucă este primul român după Regele Mihai decorat de SUA cu Legiunea de Merit, cea mai înaltă decorație pe care forțele armate ale SUA o pot acorda unei persoane care nu este cetățean american”.

Context

Majoritatea filialelor Partidului Național Liberal se pregătesc să îl înlăture pe Florin Cîțu de la șefia partidului, au declarat miercuri seară, 30 martie, surse politice pentru Main News. Congresul pentru alegerea unui nou președinte ar putea avea loc pe 10 aprilie.

39 de filiale ale PNL îi cer lui Florin Cîțu să își dea demisia din fruntea partidului, ceea ce ar însemna că liberalii ar urma să își schimbe liderul la nici 7 luni de când actualul președinte al Senatului îl învingea pe Ludovic Orban, în congresul organizat la finalul lunii septembrie 2021.

Conducerea PNL ar urma să se întrunească într-un Birou Politic Național la începutul lunii aprilie, urmând ca alegerile pentru noul președinte să aibă loc pe 10 aprilie.

Pe lângă Florin Cîțu, Dan Vîlceanu ar urma să fie schimbat din funcția de secretar general al PNL, locul lui urmând a fi luat de Iulian Dumitrescu sau Lucian Bode.

Demersul liberalilor ar fi susținut inclusiv de președintele Klaus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW