Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


PNL, divizat. Mai rămâne Cîțu la conducerea partidului? / Liberal: Este nevoie urgentă de un restart!

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2022

Deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean susține că Partidul Naţional Liberal are nevoie urgentă de un restart, în contextul informațiilor potrivit cărora majoritatea filialelor se pregătesc să îl înlăture pe Florin Cîțu de la șefia partidului.

Ben Oni Ardelean a scris, pe Facebook, că „este timpul să schimbăm macazul”.

„Partidul Naţional Liberal are nevoie urgentă de un restart! Dezbaterile valorice, strategia și viziunea politică trebuie să cuprindă toate entitățile care contribuie la o gandire politică coerentă, pragmatică și realistă. Suntem obligați să nu ne abatem de la valorile creștin-democrate, având o responsabilitate imensa in fata țării. Bâjbâiala ne va costa pe toți. Trebuie să ne ridicăm de jos și să luptăm mai uniți ca niciodată pentru România! E singura variantă! E timpul sa schimbăm macazul!”, se arată în postarea liberalului.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă a declarat, joi, la RFI, că personal nu îşi doreşte un congres extraordinar.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că îl susţine pe Florin Cîţu ca preşedinte al PNL, el a răspuns: „Nu, asta înseamnă că nu-mi doresc în acest moment să avem un Congres şi eu cred că preşedintele partidului, cei patru prim-vicepreşedinţi, dacă au ceva de spus, să spună în interior şi să-şi lămurească modul de lucru”, a spus Falcă.

Context

Majoritatea filialelor Partidului Național Liberal se pregătesc să îl înlăture pe Florin Cîțu de la șefia partidului, au declarat miercuri seară, 30 martie, surse politice pentru Main News. Congresul pentru alegerea unui nou președinte ar putea avea loc pe 10 aprilie.

39 de filiale ale PNL îi cer lui Florin Cîțu să își dea demisia din fruntea partidului, ceea ce ar însemna că liberalii ar urma să își schimbe liderul la nici 7 luni de când actualul președinte al Senatului îl învingea pe Ludovic Orban, în congresul organizat la finalul lunii septembrie 2021.

Conducerea PNL ar urma să se întrunească într-un Birou Politic Național la începutul lunii aprilie, urmând ca alegerile pentru noul președinte să aibă loc pe 10 aprilie.

Pe lângă Florin Cîțu, Dan Vîlceanu ar urma să fie schimbat din funcția de secretar general al PNL, locul lui urmând a fi luat de Iulian Dumitrescu sau Lucian Bode.

Demersul liberalilor ar fi susținut inclusiv de președintele Klaus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW