Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi: Sprijinim în continuare activitatea EPPO

By news.ro , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a întâlnit, vineri, în marja Consiliului JAI, cu procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi.

Ministerul Justiţiei anunţă, vineri seară, că, în marja reuniunii Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a avut o întâlnire de lucru cu procurorul-şef al Parchetului European (EPPO), Laura Codruţa Kovesi.

”Discuţie bună cu Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European (EPPO). Ministerul Justiţiei şi-a făcut treaba. România are schema completă de 20 de procurori în cadrul Parchetului European din 14 iulie 2023. Procurorii români la EPPO fac o treabă bună. Sprijinim în continuare activitatea EPPO”, a transmis Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei anunţă că, la nivel european, sunt în desfăşurare 1.117 de anchete pentru daune totale estimate la 14,1 miliarde de euro (47% dintre acestea fiind legate de fraudele în materie de TVA).

Potrivit lui Gorghiu, în 2022, judecătorii au aprobat indisponibilizarea sumei de 359 de milioane de euro în anchetele EPPO.

”Europol estimează că doar fraudele în materie de TVA înseamnă costuri anuale în valoare de 50 de miliarde EUR pentru finanţele publice ale UE”, a mai transmis Gorghiu.

Comentarii