Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


SURSE Prim-ministrul a semnat revocarea secretarilor de stat USR PLUS

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 septembrie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu ar fi semnat documentele necesare pentru revocarea celor 22 de secretari de stat ai USR PLUS, potrivit unor surse Main News.

După cum Main News a scris aici, premierul ar pregăti documentele prin care îi va demite pe secretarii de stat, prefecții și subprefecții USR PLUS, după ce toți miniștrii partidului și-au dat demisia din Guvern, ca răspuns la criza generată de revocarea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion.

Decretele de revocare din funcție a secretarilor de stat ar trebui să fie publicate în Monitorul Oficial pentru a produce efecte.

Pentru a demite prefecții și subprefecții, premierul are nevoie de o Hotărâre de Guvern, adoptată în cadrul unei ședințe. Potrivit agendei prim-ministrului, următoarea ședință de Guvern are loc joi, 9 septembrie, la ora 13:00.

Vă spun teama mea, o teamă onestă: Dacă rămân, dar nu am luat o decizie, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD pentru că astăzi aceasta este coaliţia – AUR, PSD şi USR. Cei care sunt astăzi numiţi de USR pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Eu nu vreau să am guvernare cu AUR şi PSD şi atunci mai bine îi înlătur ca să nu existe niciun fel de discuţie. Încă nu este luată o decizie”, a declarat premierul, la Antena 3, citat de News.ro.

În urma negocierilor din coaliție, de la începutul anului, USR PLUS are 14 prefecți și 29 de subprefecți, printre care se regăsește și prefectul Capitalei, Alin Stoica. Partidul are și 22 de secretari de stat.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW