Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Prefectul Capitalei, la un pas de a fi demis după ce a declarat că nu știe numărul infectărilor din București pentru că a fost la cumpărături

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 19 octombrie 2020 Etichete: , ,

Guvernul pregătește schimbarea din funcție a lui Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, potrivit unor surse politice. Decizia Executivului vine în contextul în care, într-o intervenție televizată, el a afirmat că nu știe numărul noilor cazuri de infectare cu COVID-19 din București pentru că a fost la cumpărături.

La nivelul Executivului este, la acest moment, căutat un înlocuitor pentru Cojanu, au mai declarat sursele citate pentru Main News.

Era la cumpărături

În ziua în care incidența cazurilor depistate în ultimele 14 zile în București a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori, prag stabilit de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a lua anumite măsuri de restricție, precum închiderea școlilor, Prefectul Capitalei a declarat că nu știa numărul cazurilor noi depistate duminică.

Am mai făcut o afirmație că eu nu am avut numărul de îmbolnăviri. Eu eram la cumpărături, am fost înștiințat de domnul colonel Precup de la ISU că incidența este 3.02 și că trebuie să ne vedem la Prefectură. M-am prezentat.  Colega dumneavoastră a făcut precizarea că sunt mai mult de 500 de infectări. Eu nu am avut această informare, singurul lucru pe care îl știam era numărul total de infectări în ultimele 14 zile”, a declarat Gheorghe Cojanu, la Digi24.

Reacția premierului

Ludovic Orban susține că nu a urmărit declarațiile prefectului, dar că Guvernul ar face o evaluare periodică a celor care ocupă această funcție.

Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti pentru astăzi, la ora 15,00, şi este important ca acest Comitet pentru Situaţii de Urgenţă să dispună toate măsurile şi planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege şi în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă. (…) N-am urmărit declaraţiile, dar noi facem o evaluare a activităţii fiecărui prefect. (…) Facem o evaluare. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica”, este reacția lui Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *