Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


SURSE Plecat din fruntea Poliției Române, Liviu Vasilescu este în cărți pentru șefia DGA

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 5 septembrie 2020 Etichete: , ,

Liviu Vasilescu este unul dintre favoriți în cursa pentru numirea în fruntea Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului de Interne, potrivit unor surse. El ar putea prelua conducerea instituției după ce mandatul fostului șef, Cătălin Ioniță, a încetat, de curând.

Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcție pentru că nu i-a mai fost prelungită autorizația pentru informații clasificate.

Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei”, a transmis, atunci, MAI.

Între timp, șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a demisionat în urma scandalului legat de întâlnirea cu șefii clanului Duduianu.

Am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliției Române și Ministerul Afacerilor Interne într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. (…) Vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al poliției române, să rămân ofițer de poliție și să îmi îndeplinesc sarcinile care îmi vor fi încredințate”, a anunțat Liviu Vasilescu la finalul unei conferințe de presă.

Potrivit unor surse, Vasilescu ar putea fi numit, în locul lui Ioniță, la conducerea DGA. Decizia finală nu a fost, încă, luată.

CITEȘTE ȘI: Scandalurile care au marcat Poliția Română în ultimii ani – Cum a ajuns șeful IGPR la mâna politicului

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW