Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Parchetul General preia ancheta în cazul incendiului de la Piatra Neamț

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 14 noiembrie 2020

Parchetul General va prelua ancheta în cazul incendiului de la Piatra Neamț, în urma căruia zece persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte, printre care și medicul care era de gardă în acel moment, se află în stare critică.

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț.  

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată într-un comunicat transmis de PÎCCJ.

Ancheta ar urma să fie preluată de procurorul care a instrumentat și dosarul Colectiv, Eduard Mihai Ilie, potrivit unor surse mainnews.ro.

Context

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seară la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Zece persoane și-au pierdut viața în urma incendiului.

Opt persoane din salonul în care s-a produs incendiul şi două din cel alăturat au decedat. Medicul are arsuri de gradul lV pe membre”, a precizat ministrul Sănătății, într-o intervenție telefonică la Digi24.

CITEȘTE ȘI: BREAKING Incendiu la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț / UPDATE: Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte sunt în stare critică

Nelu Tătaru a afirmat că opt pacienți vor fi transportați la Lețcani. Sursa incendiului ar fi un scurtcircuit petrecut într-unul dintre saloane.

Avem un salon evacuat, iar opt pacienţi o să fie transferaţi la Iaşi. O să fie transferaţi la Leţcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a afirmat Nelu Tătaru, într-o intervenţie telefonică.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW