Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lucrările de consolidare la Podul Constanța au fost finalizate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 august 2020 Etichete: , ,

CFR Infrastructură a anunțat, marți, că lucrările de reparații și consolidare la Podul feroviar Constanța, aflat pe Șoseaua Griviței din București, au fost finalizate.

Au fost executate lucrări de infrastructură, pe o lungime a pasajului de cca. 180 ml (zonă administrată de CFR SA): culee, grinzi, pilă central – formată din 20 de stâlpi și ziduri de sprijin (aripi).

De asemenea, s-au efectuat lucrări de suprastructură – refacerea hidroizolației aferente liniilor CF 1,2 și 3, montare gard de protecție pe zonele laterale ale podului, montare gard din plăci de beton, pentru delimitarea zonei de siguranță și interzicerea traversării liniilor CF de către persoanele neautorizate.

Valoare contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost de  3,49 mil lei, sumă provenită de la bugetul de stat.

Construit în anul 1938, Podul Constanța fusese reabilitat ultima data la finalul anilor 1980. ONG-ul ARCEN a atras în mai multe rânduri atenția cu privire la pericolul constituit de acest pod, mai ales că nu a fost expertizat în urma lucrărilor efectuate în zona pentru construirea Magistralei 4 de metrou.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *