Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Negocierile de astăzi dintre PSD, PNL și UDMR au fost anulate UPDATE Grindeanu explică de ce

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 17 noiembrie 2021

UPDATE Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a explicat de ce au fost anulate negocierile programate să aibă loc în această după-amiază.

„Am înțeles că a existat o schimbare de program la PNL, probabil va fi repogramată”, a declarat Grindeanu.

Știrea inițială

Negocierile care trebuiau să aibă loc miercuri, 17 noiembrie, între liderii PSD, PNL și UDMR la ora 16:00 au fost anulate. Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și Kelemen Hunor s-au întâlnit în urmă cu puțin timp, la Guvern, însă discuțiile au durat doar 20 de minute. Apoi, liderii PSD și PNL s-au întors la sediile partidelor pe care le conduc. 

Potrivit unor surse Main News, varianta privind guvernarea rotativă rămâne în picioare, dar cei trei nu au ajuns la un acord privind numele premierului.

Amintim că social-democrații au decis, în unanimitate, să-l suțină pe Marcel Ciolacu pentru poziția de premier, după cum a anunțat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, după Consiliul Politic Național (CPN) al partidului, reunit miercuri, 17 noiembrie.

La rândul lor, liberalii au stabilit marți seara că sunt de acord cu rotația șefiei Guvernului, dar nu au stabilit propunerea pentru funcția de premier. În schimb, Florin Cîțu a precizat că deja o există o decizie în partid privind propunerea pentru funcția de prim-ministru, și anume că aceasta trebuie să fie în persoana liderului partidului.

Despre varianta Florin Cîțu premier, Marcel Ciolacu a spus chiar astăzi că este convins că „și Florin Cîțu va înțelege această normalitate, că nu poate să vină premier al României după ce a fost demis”.

Despre argumentul invocat de social-democrat, Cîțu a menționat că i se pare „bizar”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *