Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, despre argumentul lui Marcel Ciolacu pentru care nu îl vrea premier: Mi se pare bizar

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 17 noiembrie 2021

Florin Cîțu, premier demis și președinte al PNL, a declarat miercuri, 17 noiembrie, că i se pare „bizar” argumentul potrivit căruia el nu poate ocupa funcția de premier, pentru că Guvernul condus de el a fost de curând demis prin moțiune de cenzură. El îi răspunde astfel lui Marcel Ciolacu, lider al social-democraților, care a afirmat astăzi că este convins că „și Florin Cîțu va înțelege această normalitate, că nu poate să vină premier al României după ce a fost demis”.

„Am auzit și eu acest argument. Mi se pare bizar, pentru că o moțiune de cenzură nu este împotriva unui singur om, ori în această logică PSD, niciun ministru care a fost în Guvern nu mai poate să facă parte din viitoarea echipă.

Eu nu vreau să mergem într-o direcție greșită, este o direcție greșită când vorbești de o singură persoană și să ajungem să spunem: știți X de la PNL nu poate să fie ministru”, a declarat Florin Cîțu miercuri, 17 noiembrie.

El a reiterat că în ședința de marți seara a liberalilor, Biroul Executiv a decis că PNL acceptă guvernarea rotativă cu primul premier de la PNL, dar nu s-a stabilit și propunerea de prim-ministru pe care o vor face liberalii.

Întrebat dacă există nume de la PSD pe care liberalii nu le vor accepta să facă parte din viitorul Executiv, prim-ministrul demis a replicat:

„Sunt foarte mulți români care ar avea o listă întreagă despre social-democrați care să nu fie în guvern, dar nu despre asta este vorba. Așa am spus și când discutam cu USR, că dacă vorbim de persoane intrăm într-o discuție care nu are sens (…) Nu vreau să intrăm în discușia asta, vreau să terminăm cât mai repede negocierile. Avem colegi în partid care vor să mai facă compromisuri și să mergem înainte”, a explicat el.

Context

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat miercuri, 17 noiembrie, că social-democrații ar trebui să dea primul premier în guvernarea rotativă, în condițiile în care partidul a câștigat alegerile parlamentare, iar Florin Cîțu ar trebui să înșeleagă că nu mai poate ocupa această funcție, cel puțin acum, pentru că abia a fost demis printr-o moțiune de cenzură. Noi discuții între social-democrați și liberali vor avea loc astăzi, de la ora 16:00.

Social-democrații s-au reunit, de la ora 13:00, într-o ședință a Consiliului Politic Naţional, în care vor decide pe cine propun pentru funcția de premier, în contextul guvernării prin rotație.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/florin-citu-despre-argumentul-lui-marcel-ciolacu-pentru-care-nu-il-vrea-premier-mi-se-pare-bizar/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *