Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Mișcări pe scena politică: Ponta continuă racolările din PSD. Remus Borza intră în PNL

By Tudor Alexandru , in Politic Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: , ,

Surse politice au declarat pentru mainnews.ro că Victor Ponta continuă racolările din partidul social democrat. Până luni, șeful Pro România speră să mai convingă patru parlamentari – 3 deputați și un senator – să plece din PSD. 

ALDE și Pro România au semnat un protocol electoral în vederea alegerilor prezidențiale, pentru susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu. Copreședinți vor fi Norica Nicolai (ALDE) și Sorin Câmpeanu (Pro România).

Pe de altă parte, nici la liberali nu este liniște. Deși Ludovic Orban anunțase că „ușile PNL s-au închis”, surse politice au declarat că deputatul Remus Borza va fi cooptat în rândurile liberalilor.

Remus Borza a fost, pentru o săptămână, consilier onorific al premierului Dăncilă. Înainte de această numire, Borza s-a înscris în PSD.

In 2017, pe vremea când era deputat ALDE, el a votat împotriva moțiunii de cenzură care a condus la căderea Guvernului Grindeanu. Imediat, a fost dat afară din ALDE.

Remus Borza a fost administrator judiciar al Hidroelectrica. În februarie 2015, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El a fost acuzat că, Euro Insol, firma în care Remus Borza era partener, a angajat în numele societății Hidroelectrica firma de avocatură Borza & Asociații pentru 74 de procese pe care compania le avea cu creditorii în timpul insolvenței.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *