Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Ministrul de interne trimite Corpul de Control la IPJ Bacău, după crima de la Onești

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 martie 2021

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, va trimite Corpul de Control la IPJ Bacău, pentru face verificări în urma crimei de la Onești, conform surselor Mainnews.ro.

De asemenea, va fi efectuat un control și la nivelul Poliției Onești în vederea identificării unor eventuale deficiențe care ar fi condus la eșecul operațiunii de salvare a celor doi muncitori ținuți captivi.

Filmul tragediei de la Onești

Gheorghe Moroșanu a plecat de acasă cu intenția de a se răzbuna și de a atrage atenția asupra situației juridice a imobilului, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Acesta avea asupra lui un cuțit, două recipiente de spray cu piper și a cumpărat mai multe cleme de plastic pentru a-și lega victimele. Procurorii cer să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Pe 1 martie 2021, bărbatul a fost anunțat că în fostul lui apartament se efectuau lucrări de renovare.

Soţii M.G. şi M.A. au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil. Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din Mun. Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper”, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

După ce a intrat în apartament, acesta i-a amenințat pe cei doi muncitori cu cuțitul și a reușit să le lege mâinile cu clemele din plastic. Ulterior, a încuiat ușa din apartament cu cheile care se aflau în yală, potrivit procurorilor.

La ora 11:48, bărbatul a sunat la 112, a anunțat că a sechestrat două persoane și a cerut intervenția polițiștilor. A negociat mai multe ore cu oamenii legi, amenințând că îi va ucide pe cei doi muncitori dacă nu îi sunt îndeplinite solicitările.

În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit”, a precizat sursa citată.

Polițiștii au spart ușa apartamentului în momentul în care au constatat că bărbatul a început să agreseze victimele, iar ulterior au tras mai multe focuri de armă asupra acestuia, deoarece încă avea cuțitul în mână.

După imobilizarea inculpatului M.G. personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime I.S. şi P.D. care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare.
Victima I.S. a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp iar victima P.D. a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul”, potrivit procurorilor.

În plus, procurorii au indicat și cauzele deceselor celor două victime:

Conform fişei de constatare preliminară medico-legală, cauzele decesului victimei P.D. sunt:
– hemoragie externa;
– secţiuni de vase femurale, tibiale, colodafragmatice;
– plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.
Conform fişei de constatare preliminară medico legală, cauzele decesului victimei I.S. sunt:
– hemoragie internă;
– plăgi pulmonare, hemotorax, hepato-diafragmatice;
– plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *