Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Avocatul Poporului solicită reglementarea internărilor și intervențiilor chirurgicale la spitalele de suport COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 iunie 2020 Etichete: ,

Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a transmis o solicitare ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, cu privire la reglementarea internărilor și intervențiilor chirurgicale la spitalele de suport COVID-19.

În opinia Avocatului Poporului, îngrădirea accesului pacienților cu boli cronice grave la aceste unități medicale nu se mai justifică în situația actuală.

„Nu se mai justifică îngrădirea accesului pacienților în spitalele desemnate suport COVID-19, întrucât există mai mulți pacienți cu boli cronice grave pentru care urgența este imperioasă, pacienți care necesită proceduri medicale complexe, care nu se pot realiza decât în spital.”

Renate Weber arată că deși ministrul Sănătății a emis un Ordin care permite reluarea internărilor și invervențiilor chirurgicale, în funcție de situația epidemiologică de la nivel local, în realitate situația a rămas neschimbată.

„Deși apariția Ordinului nr. 961 din 29 mai 2020 prevede faptul că după încetarea stării de urgenţă, în funcţie de evoluţia epidemiologică locală, se pot relua internările şi intervenţiile chirurgicale programate, precum şi activitatea din ambulatorii, situația rămâne neschimbată în multe unități sanitare. Acest fapt duce la agravarea stării de sănătate a multor persoane, și chiar la pierderi de vieți omenești,” a transmis Avocatul Poporului, Renate Weber.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *