Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor să negocieze cu PSD formarea unei coaliții

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2021

După ce în ultimii ani a fost unul dintre criticii acerbi ai PSD, Klaus Iohannis pare să-și fi reconsiderat aceste poziții. Potrivit surselor Mainnnews.ro, președintele le-a transmis liberalilor să negocieze cu social-democrații formarea unei coaliții de guvernare.

Însă decizia șefului statului de a favoriza o coaliție cu PSD în detrimentul uneia cu USR nu ar trebui să fie chiar atât de surprinzătoare dacă privim trecutul politic al acestuia. În anul 2009, după căderea primului guvern Emil Boc, Iohannis a fost propus de către PNL și PSD pentru funcția de premier, nota presa la acea vreme, la indicația lui Dan Voiculescu, însă președintele Traian Băsescu a refuzat să-l nominalizeze. Tot în același an, Iohannis l-a susținut pe Mircea Geoană, candidatul PSD, la alegerile prezidențiale.

Ședință crucială în PNL

Liderii Partidului Național Liberal s-au reunit de la ora 18:00 în ședința Birou Politic Național pentru a valida decizia de „flexibilizare” a mandatului de negociere, ceea ce înseamnă căutarea unei alianțe cu alte forțe politice.

Un grup important din PNL militează pentru o guvernare alături de PSD, așa cum s-a mai întâmplat când cele două partide au format faimosul USL. De cealaltă parte sunt susținătorii refacerii coaliției cu USR, printre care s-ar numără și Florin Cîțu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *