Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Guvernul s-a răzgândit: Școlile private vor fi închise

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2021

După ce mai multe publicații, printre care și Mainnews.ro, au semnalat situația neverosimilă în care elevii școlilor de stat, care vor intra de luni, pentru două săptămâni, într-o vacanță forțată de situația pandemică, ar fi fost discriminați în comparație cu cei ai școlilor private, care și-ar fi continuat cursurile, autoritățile s-au răzgândit. 

Potrivit surselor Mainnews.ro, Guvernul se va întruni luni, 25 octombrie, de la ora 11:00, pentru a suspenda și cursurile școlilor private pentru două săptămâni.

Cum s-a ajuns la această discriminare

Totul a fost posibil ca urmare a unei decizii inexplicabile a Guvernului. Conform propunerii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cursurile ar fi trebuit suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar, fie ele publice sau private, așa cum de altfel anunțase și președintele Klaus Iohannis. Însă ca decizia CNSU să intre în vigoare era nevoie ca aceasta să transpară într-un act normativ. Pe 22 octombrie, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care ministrul educației este abilitat să modifice Ordinul ce privește structura anului școlar, fapt ce s-a și întâmplat. Însă în noul Ordin semnat de Sorin Cîmpeanu nu se regăsește nicio prevedere legată de școlile private.

Într-o intervenție la Digi24 în legătură cu această lipsă de reglementare, ministru interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că restricțiile pentru școlile private ar fi trebuit impuse prin Hotărârea de Guvern, în condițiile în care programa unor dintre aceste instituții nu este stabilită de Ministerul Educației.

Oficialul s-a ferit să dea un răspuns clar dacă a fost vorba de o scăpare ori de o decizie în deplină cunoștință de cauză, însă a recunoscut că astfel se creează discriminare între elevi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *