Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Dosar penal în care procurorii verifică cum a fost construit spitalul în care au fost duși răniții din Neamț | Unitatea din Lețcani, ridicată de șeful CJ Neamț, Ionel Arsene, și fostul șef CJ Iași, Maricel Popa

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 17 noiembrie 2020 Etichete: , ,

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au cerut documente de la o asociație prin care Consiliul Județean Iași și cel din Neamț au achiziționat spitalul din Lețcani, potrivit unor surse judiciare.

La baza anchetei este o autosesizare a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul Județean de Poliție Iași. Dosarul este coordonat de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Aceștia au solicitat acte de la Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Euronest. Prin intermediul ei, Ionel Arsene, șeful CJ Neamț și Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, au achiziționat spitalul.

Potrivit surselor Main News, anchetatorii verifică modalitatea de cumpărare și prețul. Nu este exclus ca, în viitor, să verifice și calitatea materialelor, în condițiile unor informații apărute în spațiul public.

Dosarul este în faza de cercetare in rem, ceea ce înseamnă că nimeni nu a fost pus sub acuzare, până acum. Se fac cercetări pentru abuz în serviciu.

Salvarea victimelor din Neamț

La Lețcani au ajuns, sâmbătă noaptea, victimele tragediei de la Secția de Terapie Intensivă din Neamț. Oamenii au fost transferați după ce secția ATI a luat foc.

Inițial, DSP a amânat de mai multe ori autorizarea spitalului și a ridicat probleme legate de condițiile în care funcționează unitatea medicală. Din spusele fostului șef CJ Iași, valoarea contractului ar fi de peste 13 milioane de euro.

”Improvizație mai periculoasă decât secția ATI Neamț”

După incendiul din Neamț, Oana Gheorghiu, fondatoarea Asociației Dăruiește Viață, a ridicat mai multe semne de întrebare legate de spital.

Din toate informațiile și imaginile existente în spațiul public, acest spital pare o improvizație mai periculoasă decât secția ATI Neamț, care a ars seara trecută. Nu există o fundație, containerele sunt puse pe niște cărămizi, nu există ferestre, pacienții stau mai rău ca la închisoare. La prima ploaie sau zăpadă serioasă acele containere se vor afunda… Cel mai grav și mai grav însă pare a fi modul în care este realizată instalația de gaze medicale, o improvizație într-un container, care pune în pericol întregul spațiu, fiind realizată cu țeavă de plastic!!! Precizez că instalațiile de gaze medicale se fac cu cupru medical sau inox, orice alt material este interzis conform SR EN ISO 7396-1. Nu avem informații despre instalația electrică, dar sperăm că măcar aceea e făcută cum trebuie”, a scris Gheorghiu pe Facebook, după care a cerut verificarea acestor informații.
Foto – Oana Gheorghiu/Facebook
Foto articol: medicalmanager.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *