Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Dosarul 10 august, în incertitudine: Procurorul Doru Stoica a cerut pensionarea, dar după o săptămână s-a răzgândit 

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 18 februarie 2020

Doru Stoica, șeful Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, a decis să nu se mai pensioneze, după ce formulase deja o cerere în acest sens, potrivit unor surse mainnews.ro.

Pe 10 februarie 2020, Doru Gabriel Stoica a depus o cerere de pensionare din funcția de procuror DIICOT.

În ziua în care Secția de procurori a CSM ar fi trebuit să discute solicitarea magistratului, acesta a cerut amânarea pensionării, fără a-și motiva gestul.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea analizării cererii de eliberarea din funcţie, prin pensionare a domnului STOICA DORU GABRIEL, procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ca urmare a solicitării acestuia.” se arată pe ordinea de zi a ședinței din 11 februarie.

Potrivit sursei citate, Doru Stoica și șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, sunt procurorii de caz din dosarul 10 august. În urma deciziei procurorului de a-și retrage cererea de pensionare, dosarul va fi în continuare instrumentat de acesta.

Pe 10 august 2020 se vor împlini doi ani de la protestul care a aruncat România în aer. Cu toate acestea, dosarul 10 August este nesoluționat. În 2019 acesta a fost preluat de DIICOT de la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General.

Inquam photos/ Adriana Neagoe

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *