Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


SURSE Cum și-au împărțit partidele aflate la guvernare prefecturile din țară. USR-PLUS preia Capitala, PNL va avea prefectura Sibiu, iar UDMR Cluj

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2021 Etichete: , , ,

Coaliția de guvernare a negociat, luni seara, distribuția prefecturilor din țară, urmând ca la București prefectul să fie propus de USR-PLUS, la Cluj de UDMR, iar la Sibiu de PNL, au declarat surse politice, pentru mainnews.ro.

Astfel, PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR 5 prefecți și 10 subprefecți.

În prezent, prefectul Capitalei este Traian Bercebeanu, reprezentant al PNL.

Guvernul a aprobat, pe 27 ianuarie, modificarea statutului prefecților și subprefecților, devenind funcții de demnitate publică, numiți de către forțele politice. A fost introdusă funcția de secretar general al instituției prefectului, ce ar urma să facă legătura dintre nivelul politic și cel administrativ al instituției.

Citește și Guvernul a aprobat modificarea statutului prefecților și subprefecților / Ministrul Dezvoltării: Până acum, doar ne prefăceam că aceștia sunt funcționari fără aparență politică

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW