Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


SURSE Cu ce miniștri ar urma să se ducă USR în Parlament, în varianta unui guvern minoritar Cioloș

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2021

USR a stabilit, în linii mari, componența Guvernului minoritar cu care Dacian Cioloș se va prezenta în Parlament, în cazul în care negocierile cu PNL și UDMR pentru refacerea coaliției vor eșua, potrivit unor surse Main News.

Deși USR nu a stabilit încă o listă clară a miniștrilor propuși pentru a forma Guvernul Cioloș, liderii partidului au vehiculat o serie de nume pentru fiecare domeniu.

Astfel, la Ministerul Justiției s-ar putea întoarce Stelian Ion, ministrul demis de premierul Florin Cîțu pe 1 septembrie, decizie ce a stat la baza crizei politice. Raluca Prună, fost ministru al Justiției în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, este un alt nume luat în calcul.

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, s-ar putea întoarce și el în Guvernul condus de Cioloș, fiind singurul nume vehiculat pe acest domeniu.

Pentru Ministerul Sănătății, reprezentanții USR au de ales între trei variante posibile, printre care Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Adrian Wiener.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, ar urma să preia portofoliul de la Dezvoltare, minister condus în acest moment, interimar, de Cseke Attila, de la UDMR.

Președintele Senatului, Anca Dragu, este singurul nume vehiculat pentru Ministerul Finanțelor, în timp ce europarlamentarul Dragoș Tudorache ar urma să preia Ministerul de Interne.

Fostul vicepremier din Guvernul Cîțu, Dan Barna, s-ar putea întoarce și el în Cabinetul Cioloș, ca ministru de Externe și vicepremier.

Ștefan Pălărie, de la PLUS, este preferatul partidului pentru a prelua portofoliul Educației, iar deputatul Nicu Fălcoi ar urma să devină ministrul Apărării.

Pentru Ministerul Muncii, conducerea USR i-ar lua în calcul pe europarlamentarul Dragoș Pîslaru sau pe Oana Țoiu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: USR propune un guvern minoritar, dacă negocierile cu PNL și UDMR eșuează / Cioloș: Nu ne e teamă de sacrificii

Sursă foto: INQUAM Photos / Eduard Vinatoru

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW