Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


SURSE: CSM discută solicitarea judecătoarelor care vor verificarea întregii activități a DNA din ultimii șase ani | DOCUMENT – Argumentele Evelinei Oprina și ale Gabrielei Baltag

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 13 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, joi, solicitarea a doi membri, judecătorii Evelina Oprina și Gabriela Baltag, de a se dispune verificări cu privire la întreaga activitate a DNA, din februarie 2014, după cum mainnews.ro a scris AICI. Cele două vor atât verificarea dosarelor în care au fost vizați magistrați cât și a celorlalte anchete. În continuarea articolului, conținutul celor două solicitări.

Gabriela Baltag și Evelina Oprina solicită, într-unul din documentele obținute de mainnews.ro, o analiză despre numărul persoanelor fizice și juridice vizate, infracțiunile cercetate, măsurile preventive sau cele de supraveghere dispuse, soluțiile din dosare etc. (FOTO 1)

FOTO 1 – solicitare Oprina și Baltag

Același demers a fost început de cele două judecătoare și în ceea ce privește dosarele cu magistrați, instrumentate de Direcția Națională Anticorupție. (FOTO 2)

FOTO 2 – solicitare Oprina și Baltag

Argumentele judecătoarelor

Oprina și Baltag susțin că analiza legată de dosarele DNA se impune ca urmare a achitării unor persoane față de care au fost luate, anterior, măsuri preventive sau au fost achitate. (FOTO 3)

FOTO 3 – solicitare Oprina și Baltag

Cât despre dosarele cu magistrați, cele două judecătoare își justifică solicitarea, printre altele, arătând că trebuie să se stabilească în ce măsură DNA a afectat independența judecătorilor. (FOTO 4)

FOTO 4 – solicitare Oprina și Baltag

Potrivit surselor mainnews.ro, ordinea de zi a ședinței de joi a Secției pentru judecători din CSM a fost suplimentată, astfel că ar urma să fie discutate și aceste două solicitări.

Sursă foto articol – Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW