Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


SURSE DNA, luată în vizor de doi membri CSM | Se cere verificarea tuturor dosarelor din ultimii șase ani

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: ,

Evelina Oprina și Gabriela Baltag, doi dintre judecătorii membri în Consiliul Superior al Magistraturii, au cerut verificarea activității Direcției Naționale Anticorupție, începând din 2014, potrivit unor surse mainnews.ro.

Cele două vor să fie analizată, în fiecare instanță, situația mandatelor de interceptare, a persoanelor trimise în judecată, a achitărilor.

Solicitarea a fost adresată președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Țînț, potrivit surselor citate. Aceasta a considerat, însă, că speța este de competența Secției pentru judecători, unde a redirecționat-o.

Subiectul ar urma să fie discutat în cadrul ședinței Secției pentru Judecători, programată pentru joi, 13 februarie, sau de săptămâna viitoare.

Potrivit solicitării, ar urma să fie verificate dosarele instrumentate de DNA și ajunse pe rolul Instanței Supreme, al curților de apel și al tribunalelor.

Cele două judecătoare vor informații despre numărul persoanelor fizice și juridice vizate, infracțiunile cercetate, măsurile preventive sau cele de supraveghere dispuse, soluțiile din dosare etc.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW