Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Cristian Boureanu, citat la DNA în Dosarul reabilitării căilor ferate

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 13 noiembrie 2019 Etichete: ,

Fostul parlamentar Cristian Boureanu s-a prezentat, miercuri dimineață, la Direcția Națională Anticorupție în dosarul reabilitărilor căilor ferate. Potrivit unor surse, procurorii anticorupție l-au informat pe Boureanu că au intervenit anumite schimbări privind prejudiciul care este pus pe seama sa, prin urmare, trebuie să se recalculeze și modul în care s-a pus sechestru pe bunurile acestuia.

A fost citat și Mircea-Ionuț Costea, inculpat în același dosar, însă în prezent acesta nu se află în țară și nu s-a putut prezenta la sediul DNA.

Este vorba despre dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța, în care procurorii DNA au descoperit că în perioada 2005-2014 oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora ar fi primit, de la o companie străină, mită 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor și plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei București-Constanța.

În acest dosar sunt acuzați de trafic de influență și complicitate la luare de mită fostul ministru Sebastian Vlădescu, fostul parlamentar Cristian Boureanu, Ionuț Costea și alte două persoane.

Sunt ultimele activități care au loc în acest dosar, înainte ca procurorii DNA să îl trimită în instanță. Potrivit unor surse, acest lucru se va întâmpla în următoarele zile.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *