Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ambasada Rusiei din România își îndeamnă cetățenii să sesizeze orice act de discriminare sau violență

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 martie 2022

UPDATE Postarea menționată a fost publicată și pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București.

Știrea inițială

Una dintre reprezentanțele agențiilor guvernului rus în România le cere cetățenilor ruși din țară să semnaleze la Ambasadă orice tip de discriminare, acte violente sau amenințări la care ar fi fost supuși.

Rugăm cetățenii Rusiei și compatrioții ruși discriminați pe semne naționale, limbi, culturale, religioase și alte semne, precum și pe cei care au fost victime ale unor acte violente sau au primit amenințări, să contacteze specialiștii o adresă de e-mail a ambasadei: sos-ambrus@yandex.ru”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook „Casa Rusă din București”.

Casa Rusă din București este fostul Centru Rus de Știință și Cultură și aparține de agenția federală „Rossotrudnichestvo”. Menționăm că postarea nu se regăsește și pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Îndemnul vine la o săptămână după ce Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în București, a trimis o notă Ministerului Afacerilor Externe privind așa-zise încălcări ale drepturilor cetăţenilor ruşi în România.

„Noi, desigur, am protestat pe lângă autorităţile române, am trimis o notă MAE român. Ni s-a cerut să le oferim cazuri concrete de încălcare a drepturilor cetăţenilor ruşi şi au promis că vor lua măsuri dacă este posibil. Vom lucra în această direcţie”, afirma Kuzmin, pe 2 martie.

MAE a reacționat prompt, transmițând că nu deține date concrete despre situația semnalată de Valery Kuzmin.

MAE consideră că demersul Ambasadei, realizat în parametrii generali și fără oferirea de exemple concrete și probe care să susțină afirmațiile în cauză, precum și menționarea lui în mass-media de către reprezentanții misiunii diplomatice ruse sunt de natură să inducă în eroare opinia publică”, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *