SURSE Cine sunt cei trei afaceriști urmăriți penal în dosarul primarului din Otopeni
Fostul patron al companiei Blue Air, Nelu Iordache, Elena Robițu și George Cristian Ciucă sunt cei trei oameni de afaceri urmăriți penal de Direcția Națională Anticorupție alături de primarul orașului Otopeni, Constantin Gheorghe, într-un dosar ce vizează presupuse lucrări fictive, potrivit unor surse Mainnews.ro.
Gheorghe Constantin Silviu, aflat la al 7-lea mandat de primar, și directorul executiv sunt acuzați de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. DNA a început urmărirea penală față de Ștefan Bogdan Ionel, inspector la Compartimentul Investiții și Achiziții Publice din cadrul Primăriei, și de alte 4 persoane fizice, un diriginte de șantier și trei oameni de afaceri.
Pe 15 septembrie, judecătorii de la Tribunalul București vor decide dacă primarul și directorul din primărie vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile. Gheorghe Constantin Silviu este tatăl parlamentarului PNL aflat la al doilea mandat, Daniel Gheorghe.
După cum Main News a scris aici, procurorii DNA au făcut marți percheziții la Primăria Orașului Otopeni.
Acuzațiile DNA
Procurorii susțin că, în perioada 2011-2017, a fost derulat un contract de proiectare și execuție de lucrări „Infrastructura de bază în orașul Otopeni” (Faza I de lucrări – Cartier Ferme), încheiat între Primărie și o societate administrată de doi dintre oamenii de afaceri.
În cadrul acestui contract, primarul Silviu Gheorghe și Constantin Vlad ar fi acceptat și achitat în mod nelegal suma de 35,9 milioane lei, din care 25,4 milioane lei ar fi reprezentat cheltuieli nejustificate pentru materiale care nu ar fi fost cumpărate în realitate, iar 10,4 milioane de lei ar fi reprezentat costuri de finanțare, potrivit DNA.
„Ulterior, pentru a se justifica într-un fel plățile nelegale, ar fi fost întocmită o situație de lucrări (organizare de șantier deși în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparența unei compensări între valoarea ”stornată” a ”procurării materialelor”, de 25.421.080 lei, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de șantier, care în realitate nu au fost realizate”, se arată în comunicatul procurorilor.
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Comentarii