Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Am decis convocarea consultărilor pentru mâine, începând cu ora 13:00

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele, Klaus Iohannis, a susținut joi, 12 martie, o declarație de presă în care a lăudat decizia lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul de prim-ministru desemnat și a informat că a invitat vineri, 13 martie, partidele politice la consultări pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

„Domnul Florin Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. Este o hotărâre care dovedește maturitate politică, în contextul complicat provocat de coronavirus.”

Președintele a lăudat Guvernul Orban pentru modul în care a gestionat criza cauzată de coronavirus și transmis că dorește un calendar cât mai rapid pentru învestirea unui executiv.

„Vreau să subliniez că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are, în acest moment, un Guvern care funcționează, Guvernul Orban, care a dovedit că acționează cu toată hotărârea și responsabilitatea și ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. (…) Suntem cu toții responsabili să găsim cât mai urgent o soluție democratică la actuala situație politică. Așadar, am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începând cu ora 13:00”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *