Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


SURSE Cătălin Ioniță se pensionează. Fostul șef DGA își pierduse funcția, după ce nu i-a fost prelungită autorizația de acces la informații clasificate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Revocat din funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție(DGA), Cătălin Ioniță se va pensiona. Klaus Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului principal de poliție din Ministerul Afacerilor Interne.

După ce ORNISS nu i-a eliberat acestuia autorizația de acces la informații clasificate, la finalul lunii august, chestorul Cătălin Ioniță a fost revocat din funcția de șef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor principal de poliție Ioniţă Alexandru-Cătălin din Ministerul Afacerilor Interne.

Chestorul principal de poliție Cătălin Ioniță se va pensiona, potrivit unor surse mainnews.ro.

Cătălin Ioniță, chemat la DNA la o zi după ce și-a dat demisia din funcția de șef al IGPR

Cătălin Ioniță a rezistat în funcția de șef al IGPR doar 6 luni, din ianuarie 2018, până în iunie 2018. Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne de la acea vreme, a declarat că acesta ar fi plecat din funcție din motive personale, dar, la o zi după ce și-a dat demisia, a fost chemat la DNA.

Procurorii l-au acuzat de trafic de influență și fals în declarații, fapte comise în perioada în care era șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sector 1. Dosarul a fost ulterior clasat.

În 2019, Cătălin Ioniță a fost acuzat că a plagiat întreaga sa teză de doctorat, susține PessOne.

La finalul lunii august a acestui an, Oficiul Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) nu i-a eliberat autorizația de acces la informații clasificate și, astfel, acesta a fost eliberat din funcția de director general al Direcției Generale Anticorupție.

CITEȘTE ȘI: Scandalurile care au marcat Poliția Română în ultimii ani – Cum a ajuns șeful IGPR la mâna politicului

Sursă foto: ziuadeconstanta.ro

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW