Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


SURSE Bogdan Enescu, citat la DNA / Șeful Jandarmeriei Române este urmărit penal în dosarul orelor suplimentare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 30 septembrie 2020 Etichete: ,

Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei Române, a ajuns la DNA, unde a fost citat în dosarul în care este acuzat că ar fi încasat ilegal 800.000 de lei pentru ore suplimentare.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, săptămâna trecută, începerea urmăririi penale pe numele inspectorului general al Jandarmeriei, Bogdan Enescu, și al foștilor șefi ai aceleiași instituții, Ionuț Sindile și Constantin Florea  pentru acuzația de uzurparea funcției cu obținere de foloase necuvenite. Cei trei sunt bănuiți că ar fi încasat ilegal 80.000 de lei pentru ore suplimentare. 

ENESCU BOGDAN, colonel, la data faptelor și în prezent împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (10 acte materiale)”, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL DNA anunță acuzațiile în cazul șefilor Jandarmeriei: Ar fi încasat 80.000 de lei reprezentând ore suplimentare, fără vreo justificare legală

În cazul actualului șef al Jandarmeriei Române, ar fi vorba de circa 900 de ore suplimentare, a căror efectuare și plată ar fi aprobat-o el. Prejudiciul se ridică, în privința acestuia, la 40.000 de lei.

„În opinia mea sunt nevinovat”, a declarat Bogdan Enescu la intrarea în sediul DNA, în data de 24 septembrie. Întrebat dacă ia în calcul o eventuală demisie, șeful Jandarmeriei a replicat „Sub nicio formă nu intrăm în astfel de speculații”.

CITEȘTE ȘI: Șeful Jandarmeriei, audiat la DNA pentru că ar fi încasat ilegal bani pentru sute de ore suplimentare / Bogdan Enescu: Sunt nevinovat

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW